Mistrovství České republiky v agility

26.11.2012 00:28

Vrchol agiliťácké sezóny, kterým je Otevřené mezinárodní mistrovství České republiky v agility, letos pořádané v honosných prostorách Tip Sport Arény v Liberci, přivedl v termínu  9. – 11.11.2012 na sever Čech absolutní českou agility špičku (kvalifikační kritéria byla nastavena velmi přísně, soutěže se mohly účastnit pouze týmy běhající v nejvyšší výkonnostní kategorii, které dokázaly v průběhu roku složit zkoušku A3 na výborně), ozdobou pak byla účast TOP týmů z několika dalších zemí, v čele s několikanásobnou mistryní světa – slovinskou závodnicí Silvií Trkman.

            Za náš Kynologický klub Jiříkov se do této soutěže kvalifikovaly dva týmy – Eva Linková se svým borderákem Coudym a Roman Linka se psem stejného plemene -  Čikem. Oba naše týmy soutěžily v nejvíce obsazené kategorii large a v konkurenci 98 týmů se rozhodně neztratily.

Romanovi s Čikem, kteří vstupovali do finále jednotlivců z hezkého 17. místa, sice finálový běh nevyšel úplně podle představ, ale i tak jejich výkon stačil na konečné, velmi pěkné, 32. místo.       

Nečekaného úspěchu v soutěži jednotlivců pak dosáhla Eva s Coudym. Sobotní mistrovský jump jim vyšel na jedničku, takže do finálového agility v neděli nastupovali z úžasného čtvrtého místa. I s finálovým během se poprali se ctí, doběhli čistě a rychle, což jim vyneslo celkově páté místo v obrovské konkurenci Mezinárodního mistrovství a bronz v rámci České republiky!

Foto: Marek Beneš

VIDEA z ARÉNY:   Evča a Coudík   Roman a Čiko

GRATULUJEME!